Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 65: Veckan som gått

Söndag och som vanligt har det inte hänt så mycket nytt i spelvärlden när spelföretagen tar helgledigt. Tänkte istället ta tillfället i akt och ta upp några saker från veckan som gått. Först tänkte jag påminna om att Beyond Good & Evil HD äntligen är ute på Xbox Live Arcade. Ni som inte spelat detta mysiga äventyrsspel rekommenderar jag absolut att åtminstone testa demot för att se om det är något för er.

Nintendo har äntligen bekräftat (även om det inte kommer som någon större överraskning såklart) att man har ett nytt 3D Super Mario under utveckling till nya bärbara konsolen 3DS. Spelet kommer vara ett ”klassiskt” Mario och utvecklas av samma team som gjorde Super Mario Galaxy till Wii. En ganska given konsolsäljare med andra ord, något som behövs då spelutbudet idag är ganska skralt.

Och sist men inte minst – goda nyheter för er som sitter på iPhones är att utvecklarna av fantastiska Game Dev Story nu har ett nytt spel i samma anda ute. Spelet heter Hot Springs Story och denna gång är det ett japanskt spa som du skall sköta om. Grafiken ser onekligen hur mysig ut som helst, och omdömena har hittills varit goda. Klart värt att kolla upp om du gillade Game Dev Story med andra ord.

1 kommentar

  1. Fredrik

    Hot Springs Story ska genast testas!