Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 754: Nintendo fick uppmärksamhet igår

Det var inte allt för länge sedan som Wii U släpptes men vi på Tvspelsdagboken har inte hoppat på tåget. I vår artikel om spelåret 2012 skrev vi om våra förväntningar på 2013 och där blev det tydligt hur vi alla väntar på något som ska göra Wii U värd att äga. Igår anordnades Nintendo Direct där självaste Iawata pratade lite om kommande spel. I samband med detta dök det också upp en antal spännande videos som faktiskt fick mig att lyfta lite extra på ögonbrynen.

Lustigt nog är det en remake som fångar min uppmärksamhet mest. Jag har nämligen inte spelat Wind Waker och då är en ambitiös HD-remake inte helt fel. Det är väl därför man köper Nintendos konsoler – för att spela Nintendos egna spel. Nya, gamla eller remakes. Monolith Soft, skaparna som gjorde Xenoblade till Wii verkar också sitta och koka ihop något spännande. Det är inte så att jag tänker rusa till affären och köpa Wii U, men jag ser i alla fall fram emot att se mer från spelen nedan.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Glöm inte att ett nytt Mario Kart OCH ett nytt 3D-Super Mario kommer att finnas SPELBART (!!!) på E3. Där kommer vi också få se Smash Bros för första gången, både till 3DS och Wii U. Lite info om nästa Zelda på det, och Nintendo toppar lätt nyhetsveckan.

  2. Fredrik

    Frågan är bara när vi kommer att få se Animal Cr…. äh, fuck it.

  3. Daniel

    Pelle: Snappade upp det lite efter att jag hade skrivit inlägget. Det är inte fy skam, ser fram emot att få se nya Mario. Kanske fungerar Nintendos titlar i repris ännu gång extra bra just på mig eftersom jag helt hoppat över Wii den här generationen.