Retro, nytt och allt däremellan.

Fredrik spelar: Earthbound – del 4


Äldre rollspel är svåra. Jag har tagit mig till Twoson men där gick det lite väl snabbt. Planen är att hitta Less (se rollista) som tydligen har blivit kidnappad och ivägsläpad till en park någonstans väster om staden. Vandrade vidare dit men fick snabbt se mig besegrad av diverse plantor, ufon och andra tokiga fiender som spelet slänger på mig. Blev dessutom förgiftad (vilket i Earthbound innebär förkyld) vilket starkt hjälpte till att få mig på fall. Detta innebär, som i många andra rollspel, att det är dags för gammal hederlig… grinding.

I mitt försök att levla upp hamnade jag i strid med ett par svampar vilket resulterade i att jag återigen blev förgiftad, men den här gången innebar det att jag fick en svamp på huvudet. Eh. I vilket fall som helst blev jag lite knasig av den här svampen, som sig bör. Kontrollen är nu helknasig och vänster är upp, ner är höger och så vidare. Visst, ganska tokigt men ack så jävla frustrerande. Förhoppningsvis försvinner den med tiden, annars måste jag hitta någon annan lösning.

Jag kommer inte vidare. Först och främst, jag lyckades bli av med svampen. Testade att gå till läkaren som inte kunde bota mig. Men utanför sjukhuset sprang jag på en man som ville köpa den fina svampen jag hade på huvudet. Så var det med den saken. Styrningen är nu tillbaka till normalt läge. Men jag kommer inte vidare. Försöker ta mig igenom parken där Less ska finnas men av någon underlig anledning blockas vägen av en stor silverfärgad penna. Japp, en penna. Och spelet uttrycker sig verkligen så. Av någon underlig anledning blockas vägen av en penna. Skrattar… frustrerat.

Äntligen lyckas jag ta mig vidare. Vågar knappt beskriva hur det gick till. Den silverfärgade pennan skulle tas bort med hjälp av en, japp ni har gissat helt rätt, pennvässare. Denna vässare fick jag av en uppfinnare i staden, eller snarare, jag fick en telefon av hans råtta. Telefonen ringde lite slumpartat och i den berättade uppfinnaren att han hade något åt mig. Smått förvirrad men glad att ha kommit lite längre. Har nu kommit till någon slags skumt religiös by där jag snabbt hyrde ett hotellrum för att vila upp mig och sen spara. Det helt sanslöst galna äventyret fortsätter.

2 kommentarer

  1. Kalle

    Det här spelet är unikt. Det är nog det bästa RPG-äventyret jag spelat tillsammans med Vigrant Story till PSX och Ocarina of Time i Zeldaserien.

    Det närmaste man kan komma Earthbounds atmosfär är förmodligen Goblins-serien till Amiga, men de spelen är extremt svåra.

  2. Fredrik

    Japp, håller helt med. Goblins-spelen till Amiga är extremt charmiga. Satt mig faktiskt ner för att spela Goblins här om veckan, men upptäckte att något var fel på en av diskarna…