Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2011: Majs fem hetaste spel


Maj ser ut att bli en strålande spelmånad med flera topptitlar. Bara en sån sak som att Rockstar släpper ett nytt spel är riktigt stort. Jag har haft någon slags tanke om att köpa spel runt ett halvår efter releasen för att dels spara in några hundralappar men också för att jag inte hinner med alla sköna lir. Att vänta med att köpa L.A Noire känns verkligen inte aktuellt och frågan är om jag kan hålla tassarna borta från Dirt 3. Här nedan är majs fem hetaste spel.

1. L.A. Noire


Rockstar släpper ett nytt spel och då är det bara att förboka utan att tänka efter. Att få leka detektiv i Los Angeles känns oerhört lockande. Mer om L.A Noire hittar du i Dag: 100.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-05-20

2. Dirt 3


Bilspelsgenierna på Codemasters är tillbaka med ett nytt spel i Dirt-serien. Det pratas om mer fokus på rally och så introduceras äntligen lite vädereffekter. Inte en dag för tidigt. Mer rally åt folket!

Format: PC, Playstaytion 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-05-24

3. The Witcher 2: Assassins of Kings


Jag vet egentligen inte mycket mer om The Witcher-serien än att det första spelet fick ett bra mottagande på PC och har hyllats på lite forum här och där. Men av det jag hört, sett och läst så förtjänar spelet definitivt en plats på månadens lista.

Format: PC | Släpps: 2011-05-17

4. Brink


Brink kan bli månadens sleeper hit om vi har tur. Co-op, fräcka vapen och en integrerad online- och offlinekampanj lovar gott men frågan är om de oprövade utvecklarna Splash Damage lyckas hela vägen fram. Mer om Brink i Dag: 116.

Format: PC, Playstaytion 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-05-13

5. LEGO Pirates of the Caribbean


Alla Pirates-fans måste så klart skaffa detta. Kapten Jack Sparrow & Co är som gjort för ett Lego-spel och här får vi möjlighet att uppleva alla fyra filmerna i spelform. Det verkar bli precis sådär charmigt och humoristiskt som Lego-spelen ska vara.

Format: PC, Playstaytion 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-05-13

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där jag kommer lista de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
Januari
Februari
Mars
April

2 kommentarer

  1. Tompa

    Ååååh maj är bäst hittills! Vill ha vill ha vill ha! Men får nog vänta lite…

  2. Manfred

    Och detta kan var maj månads skönaste musikvideo med koppling till spelvärlden. E-sport möter Pantanamera!

    http://youtu.be/7xCsa9Q50xk