Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2012: Februaris fem hetaste spel


Spelåret 2012 är nu en månad gammalt men det är först i februari som det tar fart ordentligt. Det finns en hel del spännande titlar att se fram emot även om många känns som väldigt osäkra kort. För min del finns det ingen titel som är ett självklart köp just nu.

1. The Darkness II


The Darkness, skapat av Starbreeze, var en positiv överraskning när det släpptes 2007. Jag var länge tveksam till att en ny utvecklare står bakom rodret för uppföljaren men efter demot så måste jag säga att det ser rätt lovande ut.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-02-10

2. Syndicate


Starbreeze kontrar med att släppa ett annat FPS istället. De har fått ta ganska mycket skit för att det gjort om ett klassiskt strategispel till en shooter, men när Uppsala-studion har något nytt på gång bör man bli intresserad. Frågan är om de kan lyckas ännu en gång.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-02-21

3. Soul Calibur V


Soul Calibur-serien har utan tvekan stått för de bästa fightingspelen både den här och förra generationen. Del 2 & 4 har jag spenderat många timmar med och trots viss Soul Calibur 4.5-känsla är jag nyfiken på hur del fem tar serien vidare.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-02-03

4. Uncharted: Golden Abyss


PS Vita släpps senare i februari och om det är något av releasespelen som ser intressant ut så är det Uncharted: Golden Abyss. Min stora fråga är dock om detta egentligen är ett spel som hör hemma på de stationära konsolerna.

Format: PS Vita | Släpps: 2012-02-22

5. Kingdoms of Amalur – Reckoning


Att Kingdoms of Amalur är med på topp fem den här månaden beror framför allt på att andra verkar se fram emot det och att det är har stor potential. Demot imponerade inte på mig men magkänslan säger mig att detta kommer sälja rätt bra ändå.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2012-02-09

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
2011
Januari
Februari
Mars
April
Maj
September
Oktober
November

5 kommentarer

 1. Bula

  Känns faktiskt skönt att för en gångs skull ha en månad då man bara rycker på axlarna åt spelutbudet.

 2. Daniel

  Håller med. Och om de blir något att ha så kan jag lika gärna plocka upp dem när de gått ner i pris.

 3. Pelle Duveblad

  Hoppsan, du skrev visst spelen i fel ordning men vänd bara på listan så har du spikat den perfekt 😉

 4. Fredrik

  Pelle – är helt på din sida 😀

 5. Daniel

  Hehe, helrätt ordning och Amalur kom med på någon slag kvotering typ. 🙂